Ervaringen met de overstap naar veganisme

website-missis's picture

Twijfel je nog ? Lees hier ervaringen met de overstap naar veganisme


Mira Caspers
Hoe het begon;
Mijn man zei dat hij erg graag veganistisch wilde eten. En ik zei dat we dat al eens hadden geprobeerd maar toen ervaarden dat het ging vervelen met bonen en rijst.
Nu kwam ik echter de vegan challenge tegen en zag dat je dan tips en recepten krijgt. Op hun forum vroeg ik hoe je diverse vleesvervangers afwisselt en kreeg goede tips. Met een groentepakket elke week ging ik zelf recepten bedenken en werd steeds enthousiaster. Je ontdekt dingen die je nog niet kende, nieuwe lekkere smaken. Ik had al enige ervaring doordat we al een tijd vegetarier waren. De overstap is denk ik jaren geleden begonnen met parttime vegetaries eten. We zijn langzaam steeds een stapje verder gegaan. Al is de echte overtuiging om veganist te worden, gekomen door gesprekken met anderen op facebook en ontdekken dat het eten prima smaakt en steeds enthousiaster worden over de mogelijkheden.


Henk Caspers
Van huis uit was ik een ‘gewone’ vleeseter die daar niet over nadacht en geleerd was dat vlees goed voor je was. Mijn eindexamenopstel op de middelbare school had zelfs nog de titel: ‘Vlees mevrouw, u weet best waarom’. Een zin die destijds in de reclame van de vleesindustrie werd gebruikt. Geleidelijk kreeg ik echter in de gaten welk dierenleed hieraan verbonden is. Lange tijd heb ik vegetarier willen worden, maar had ik de kennis niet om dat te kunnen doen. Toen ik enige jaren getrouwd was pikte mijn vrouw het idee op. Zij wist al langer hoe je dat verantwoord kon doen. Toen we daarna een maand hadden meegedaan aan de Vegan Challenge bleek dat we het ook heel goed veganistisch konden. Mijn vrouw zocht alles uit en is actief gebleven op dit gebied. Tenslotte is vegetarisch eten een compromis met de bioindustrie. Waarom zou je het dan niet gewoon goed doen? Dat is de laatste tijd ook steeds eenvoudiger geworden omdat alles steeds makkelijker te krijgen is.


Michel de Man
Sinds ruim een jaar ben ik nu veganist, nadat ik jarenlang vegetarier ben geweest. Ik heb me nog nooit zo sterk en fit gevoeld. Omdat veganisme nog niet ingeburgerd is moet ik als veganist wel meer moeite doen en veel dingen zelf maken, maar ik consumeer dagelijks ruim 3000 Kcal, want kom ik onder de 3000 Kcal val ik af en dat wil ik niet meer. In 2009 woog ik 127 kg en nu exact 84 kg. Ik sport wel vier keer per week en heb dus een intensieve en gezonde levensstijl. Voor de zekerheid slik ik wel vitamine B12 en een B-complex, maar dat is niets in vergelijking tot wat het mij allemaal oplevert. Mensen vinden het normaal om vegetarier te zijn, maar weten vaak niet dat er in de zuivel-en kipindustrie ook gigantisch veel mis is. Ik raad mensen aan eens een kijkje te nemen op melkjekanzonder.nl, om meer te weten te komen over alle nadelige gevolgen van het consumeren van zuivel. In de kipindustrie worden haantjes na hun geboorte vrijwel allemaal direct afgemaakt, maar dat wordt angstvallig verborgen gehouden door de industrie. Heel simpel; ben je een echte dierenvriend en begaan met onze planeet, dan is veganist worden de beste optie!

Post new comment