Voor iedereen die (wel eens) geen vlees eet, of het wil proberen :)

website-missis's picture

Voor iedereen die (wel eens) geen vlees eet, of het wil proberen :)

Het zijn niet alleen de veganisten die geen vlees eten. Er zijn ook raw vegans, fruitariërs, vegetariërs, pescotariërs en flexitariërs. De laatste groep eet niet alle dagen zonder vlees.
Zie hier uitleg van de termen; https://nl.wikipedia.org/wiki/Semi-vegetarisme
Voor sommige van hen zijn mijn recepten ook bruikbaar.
Zo zijn er bv. raw vegans die streven naar 80 % raw. Ik denk dat zij wat hebben aan mijn salades, smoothies en misschien ook mijn zelfgemaakte ijs en milkshakes. Of ze eten twee keer raw en 1 keer warme maaltijd. Dan kunnen ze meer van mijn recepten gebruiken.
Voor vegetariërs geldt dat zij waarschijnlijk ook al hebben kennis gemaakt met falafel, tempeh, tofu, tofureepjes, tofugehakt, bonen en noten en dat is ook vegan, dus vind je dat terug in mijn recepten. Verder heb ik mijn best gedaan om burgers te maken die vegetariërs wel eens kopen, dus nu hebben ze een recept om het zelf te kunnen maken en nog vegan ook.
Het leuke is dat zelf gemaakt ook een stuk gezonder is !
Zie http://www.liefde-voor-veganisme.net/vegan-vleesvervangers-zelf-maken
Voor flexitariërs geldt natuurlijk dat ze alle recepten kunnen gebruiken, ook al doen ze dat niet elke dag.
Ben je een echte vleeseter die wel eens wil proeven of er iets vergelijkbaars is ?
Bij diverse van mijn gerechten zul je het verschil met een vleesmaaltijd niet zo groot vinden als het gaat om wat je proeft. Zo is er ; Broodje vegan shoarma met 2 sauzen en 1 chutney, Ciabatta met tofugehakt, tomaten, ui, knoflook en rode peper, Vegan frikandel speciaal op stokbrood, Vegan engels ontbijt, Zuurkool en vegan worst op stokbrood, Erwtensoep met sojabrokken, Chili sin carne met tofugehakt, Macaroni met groenten, vegan ham en vegan kaas, Pasta vegan bolognese, Couscous met sperziebonen, vegan kipstuckjes en Marokkaanse saus, Curry met groenten, vegan kipstuckjes en rijst, Nasi met reepjes met kipsmaak in satésaus, Vegan grove huzarensalade, Vegan pizza met paprika, ui, courgette, olijven en vegan salami, Gevulde rode paprika met prei, tofugehakt, vegan kaas en rijst, Tortilla wraps met witte kool, wortel, vegan shoarma en knoflooksaus, Artisjokken met dipsaus en krieltjes gebakken met ui en blokjes met speksmaak, Hutspot met rode uien en vegan runderfilet met jus saus en misschien nog wel meer … :)

Overweeg je de stap naar veganisme ? Lees dan;
9 Tips voor een vegan leven
http://www.liefde-voor-veganisme.net/9-Tips-voor-een-vegan-leven
of Veelgestelde vragen
http://www.liefde-voor-veganisme.net/Veelgestelde-vragen

Ben je blij met deze informatie of mis je nog informatie ? Laat je reactie hieronder achter !

Post new comment