Veldsla met tomaat en paprika, kerrie-rijst met ui, vegan omelet met paprika

website-missis's picture

Veldsla met tomaat en paprika, kerrie-rijst met ui, vegan omelet met paprika
Voor 2 personen

100 gram zilvervliesrijst of witte rijst
1 ui 200 gram
1 eetlepel kerrie
olijfolie

150 gram veldsla
4 tomaten
halve rode paprika
2 eetlepels olijfolie
evt. 1 eetlepel rijststroop (te koop bij biologische winkel)
halve citroen
zout
zwarte peper

400 gram zijden tofu (te koop bij biologische winkel)
2 eetlepels edelgistvlokken (te koop bij biologische winkel)
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel kala namak (zwart zout) https://www.pit-pit.com/kala-namak.html
½ theelepel kurkuma
halve beker kikkererwtenmeel (1 beker = 250 ml) (te koop bij biologische winkel)
4 theelepels no egg (vond ik bij biologische winkel)
halve rode paprika
olijfolie voor het bakken

Voorbereiding; was de veldsla in een bak met water. Was de tomaten en verwijder steeltje, snij de tomaten door de helft en daarna in acht (in ster snijden). Druk met je duimen op het hart van de rode paprika aan de bovenkant tot deze losbreekt, snij de rode paprika in tweeën en was en verwijder overgebleven zaadjes, snij een halve rode paprika in blokjes voor de sla en de andere helft van de rode paprika in blokjes voor de omelet, hou apart van elkaar. Snij de onderkant en bovenkant van de ui en haal het velletje van de ui eraf, snij de ui in kleine blokjes.
Pak een pan en doe daar in de zijden tofu, edelgistvlokken, olijfolie, kala namak en kurkuma en pureer met de staafmixer tot het glad is, doe kikkererwtenmeel en no egg er bij, roer door elkaar, pureer met de staafmixer tot het glad is, schraap evt. langs zijkant pan om te zorgen dat alles erin zit en pureer nogmaals.

Maak de gerechten als volgt; 1. doe de veldsla, tomaten en helft van rode paprika in een schaal of houten slakom en roer door elkaar met twee lepels.
2. Kook de rijst met zout volgens aanwijzing op de verpakking. Doe olijfolie in een hapjespan en bak de ui 5 minuten met af en toe roeren, doe de rijst en kerrie er bij en bak 5 minuten met deksel op de pan en af en toe roeren.
3. Doe olijfolie in een koekenpan (26 cm) en bak helft van rode paprika 5 minuten met af en toe roeren. Doe het mengsel met zijden tofu voorzichtig beetje voor beetje in de pan en verdeel goed en strijk glad met houten spatel, bak zachtjes 7 - 12 minuten, en maak ondertussen in de pan een verdeling van 4 stukken door een kruis te snijden met houten spatel. Voordat je omdraait even kijken of de 4 stukken los zijn en het moet er gestold uit zien. Omdraaien met houten spatel en bak zachtjes 7 minuten.
4. Pers een halve citroen uit. Pak een klein kommetje en doe daarin citroensap, 2 eetlepels olijfolie, evt. rijststroop, zout en zwarte peper, en roer door elkaar. Giet de zelfgemaakte sla dressing over de sla, en roer alles goed door elkaar met twee lepels.

Voor de omelet gebruikte ik http://www.theppk.com/2010/07/tofu-omelets/ en deed no egg ipv. ander bindmiddel

Eet smakelijk !

Post new comment