Vegan zee schotel met zeekraal, witte bonen, pecan noten en quinoa

website-missis's picture

Vegan zee schotel met zeekraal, witte bonen, pecan noten en quinoa
voor 3 personen

150 gram quinoa
200 gram gedroogde witte bonen (te koop in biologische winkel)
zout
1 komkommer 350 gram
100 gram peultjes
100 gram zeekraal
1 zoete rode puntpaprika 100 gram
100 gram pecan noten
halve citroen
olijfolie
2 knoflooktenen
1 eetlepel verse geknipte korianderblaadjes
1 theelepel Keltisch zeezout met algen, Sel de Guérande aux Algues, le guérandais https://www.pit-pit.com/keltisch-zeezout-met-algen.html
¼ theelepel cayennepeperpoeder

Voorbereiding; doe de witte bonen in een pan met ruim water en kook 5 minuten zonder zout, doe het vuur uit en laat 1 uur weken met deksel op de pan. Snij de onderkant en bovenkant van de komkommer, schil hem, snij in de lengte door de helft en daarna in plakken. Knip alleen de hele lange zeekraal kleiner. Was de peultjes. Snij de bovenkant van de zoete rode puntpaprika af en snij in tweeën en was en verwijder overgebleven zaadjes, snij de zoete rode puntpaprika in blokjes. Pers de halve citroen uit. Snij de onderkant van de knoflooktenen, haal het velletje er af en snij in kleine blokjes. Knip de korianderblaadjes met een schaar in een beker.

Maak het gerecht als volgt; kook de witte bonen met zout 40 minuten, vul evt. tussendoor bij met kokend water, daarna afgieten. Kook Quinoa met zout volgens aanwijzing op de verpakking. Doe ondertussen de olijfolie in een hapjespan en bak de rode puntpaprika, peultjes en knoflook 5 minuten met deksel op de pan en af en toe roeren. Doe de zeekraal, komkommer, pecan noten, zeezout met algen en cayennepeperpoeder erbij en bak 5 minuten met deksel op de pan en af en toe roeren. Doe de witte bonen, korianderblaadjes en citroensap erbij, roer goed en laat 5 minuten staan zonder vuur eronder met deksel op de pan.

Eet smakelijk !

Post new comment