Vegan shiitake burgers

website-missis's picture

Vegan shiitake burgers
4 stuks ( +/- 14,7 gram eiwit per stuk)

150 gram gedroogde rode split linzen
50 gram sesamzaad
50 gram kikkererwtenmeel (te koop bij biologische winkel)
1 eetlepel no egg (vond ik bij biologische winkel)
200 gram shiitake’s
2 knoflook tenen samen 6 gram
1 eetlepel gemengde notenpasta, Horizon (te koop bij biologische winkel)
1 theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper
½ eetlepel dragon
½ eetlepel peterselie
3 eetlepels olijfolie
olijfolie om burgers te bakken

Voorbereiding; doe de rode linzen in een ruim afsluitbaar bakje, mijne is 16 cm lang x 11,5 cm breed x 8,5 cm hoog zonder deksel, doe water erbij en doe 2 minuten in de magnetron op 700 watt, doe de deksel erop en laat 30 minuten staan, na 20 minuten doe je het sesamzaad erbij en roer. Laat daarna uitlekken in zeef en schud een beetje heen en weer. Snij de onderkant van de knoflooktenen, haal het velletje er af en pers fijn met knoflookpers. Veeg de shiitake’s met een zacht borsteltje of stukje vochtig keukenpapier schoon. Snij de shiitake’s in plakjes. Doe de 3 eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak de shiitake’s met knoflook en 1 theelepel zout 5 minuten met af en toe roeren. Doe de linzen en sesamzaad in een bak met platte bodem, doe de shiitake + aanhangende olijfolie erbij en roer door elkaar. Pureer de linzen, sesamzaad en shiitake met een staafmixer. Doe de notenpasta, zwarte peper, dragon en peterselie erbij en roer. Doe het kikkererwtenmeel en no egg erbij en roer goed door elkaar met ook omscheppen. Pureer het mengsel nog een keer met de staafmixer. pak het mengsel met je handen en vorm een bal, druk hem plat aan beide kanten en leg op een bord, kijk of hij 9 cm diameter is en 1 cm dik. Maak zo 4 burgers.

Bak de burgers als volgt; Doe olijfolie in een koekenpan of hapjespan en bak de burgers 20 minuten met af en toe omdraaien. In het begin kan je vrij heet bakken om een korstje te vormen, daarna moet het vuur lager.

Eet smakelijk !

Gebruikt bij; Patat, tomatensla en #vegan shiitake burger http://www.liefde-voor-veganisme.net/Patat-tomatensla-en-vegan-shiitake-...

Post new comment