Vegan grill 3 gangen diner, met fusion water, stokbrood, basilicum gaucamole, groenten, seitan tomaat burgers, gemarineerde tofu en fruit

website-missis's picture

Vegan grill 3 gangen diner, met fusion water, stokbrood, basilicum gaucamole, groenten, seitan tomaat burgers, gemarineerde tofu en fruit
Voor 5 personen

Seitan tomaat burgers
5 stuks

150 gram tarwe glutenpoeder https://www.pit-pit.com/tarwegluten.html
50 gram kikkererwtenmeel (te koop bij biologische winkel)
250 ml water
½ eetlepel uit pot Maggi Drinkbouillon tuinkruiden
70 gram blikje tomatenpuree
1 eetlepel olijfolie
½ eetlepel basilicum
½ theelepel gemalen 4 seizoenen peper
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel komijnpoeder
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel paprikapoeder
1 theelepel uienpoeder

Dit seitan recept is een bewerking van
http://zuiversap.info/2016/05/08/seitan-uit-de-oven/

1. Zet de oven alvast aan op 175 graden. Ik bakte met oven in hete lucht stand. Leg een bakplaat klaar met bakpapier erover. Maal de 4 seizoenen peper in een pepermolen. Doe de tarwe glutenpoeder, kikkerwtenmeel, Maggi Drinkbouillon tuinkruiden, basilicum, 4 seizoenen peper, gemberpoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en uienpoeder in een kom en meng de ingrediënten met de deeghaken van keukenapparaat. Giet het water erbij en meng met de deeghaken van keukenapparaat tot deeg. Doe de tomatenpuree en olijfolie erbij en meng met de deeghaken van keukenapparaat. Kijk of je nu stevig elastisch deeg hebt, zo niet meng dan nog langer met de deeghaken van keukenapparaat. Ga verder met het volgende.

Gemarineerde tofu
blok witte tofu (AH) 325 gram uitgelekt gewicht
3 eetlepels olijfolie
3 eetlepels water
1 theelepel marmite
½ theelepel uit pot Maggi Drinkbouillon tuinkruiden
½ theelepel gerookt paprikapoeder
¼ theelepel knoflookpoeder

2. Laat het tofublok uitlekken en dep droog met keukenpapier, snij in 10 plakjes van +/- 1 cm. Meng de ingrediënten van de marinade. Giet een dun laagje marinade in een afsluitbare bak. Leg de plakken tofu in 1 laag, giet er wat marinade over, leg weer een laag plakken, giet er wat marinade over, herhaal dit tot alles in de bak zit.
Doe de deksel erop en laat het marineren bij kamertemperatuur. Ga verder met het volgende. Na 1 uur draai je de bak rond, ondersteboven en weer recht. 1 uur later nog eens.

Olijfolie met knoflook en zout
100 ml olijfolie
2 knoflooktenen
½ eetlepel zout
Evt nog 50 ml olijfolie erbij

3. Doe olijfolie in een klein bakje. Snij de onderkant van de knoflooktenen en haal het velletje eraf , pers fijn met knoflookpers en doe bij de olijfolie. Doe het zout erbij en roer goed. Laat de olie op kamertemperatuur op smaak komen. Ga verder met het volgende.

4. Kneed het seitan deeg met je handen tot een geheel en verdeel in 5 porties. Maak er burgers van van 8 cm diameter en 1 cm dik en leg op bakpapier op bakplaat. Doe in de oven en bak 30 minuten. Ga ondertussen verder met het volgende.

Fusion water zeewier, komkommer, limoen, avocado
Pak bronwater Bar le duc 2 liter
veel ijsklontjes
1 komkommer 350 gram
2 limoenen, zonder schil 150 gram
1 kleine avocado 164 gram
10 gram gedroogd Japans Wakame zeewier https://www.pit-pit.com/wakame.html

5. Hou je niet van zeewier ? maak 1 van de andere fusion water ! Gebruik je de water pot voor het eerst, vul hem dan met kraanwater, laat een eind leeglopen door het kraantje en maak hem weer leeg. Vul een water pot met kraantje waar zeker 3 liter in kan, met het bronwater. Snij een komkommer door de helft, schil en snij in dunne plakjes. Doe in de water pot. Rol stevig met de limoenen over aanrecht voor makkelijker pellen. Pel de limoen, deel in tweeën, haal meeldraden uit de kern als dat lukt, kijk of je de helft nog in tweeën kan delen en snij door de helft. Doe in de water pot. Snij avocado door de helft en draai 1 helft van de pit af, sla dan je keukenmes in de pit om de pit uit de andere helft te wippen. De schil kan je er af trekken, hij scheurt ook makkelijk. Snij de avocado stukken door de helft en in plakjes. Doe in de water pot. Doe het zeewier erbij en roer. Ga verder met het volgende. Doe voor je begint aan de Basilicum gaucamole bij 7, 150 gram ijsklontjes erin en roer met een lange houten lepel.

Maak groenten en zoete aardappelen gereed
zoete aardappelen 564 gram, in plakken 389 gram
bospeen 5 stuks, zonder loof 240 gram
3 kleuren halve paprika, rood, geel, groen, samen 254 gram
5 mooie oesterzwammen, 100 gram
1 aubergine 240 gram
halve grote courgette 200 gram
5 halve plakken van selderijknol, 150 gram

6. Schil de zoete aardappel, spoel schoon en snij in plakken van 1 cm.
Snij het loof en bovenkant van de bospeen en het puntje van de onderkant er af. Schrap de bospeen, was in een bak met water en snij in lengte door de helft.
Druk met je duimen op het hart van de rode, gele, groene paprika aan de bovenkant tot deze losbreekt, snij de paprika’s in tweeën en was en verwijder overgebleven zaadjes, snij de helften in 5 lange repen.
Veeg de oesterzwammen met een zacht borsteltje of stukje vochtig keukenpapier schoon. Snij midden door de steel door de helft.
Was de aubergine en snij de bovenkant er af, snij de aubergine in plakken van 0,5 cm. Doe in een afsluitbaar zakje in de koelkast.
Was de courgette en snij de bovenkant er af, snij de courgette in plakken van 0,5 cm. Doe bij de aubergine in een afsluitbaar zakje in de koelkast.
Snij de selderijknol door de helft en snij aan 1 kant de schil eraf. Snij van de halve selderijknol 5 plakken van 0,5 cm en snij schil eraf. Doe in een afsluitbaar zakje in de koelkast.
Ga verder met het volgende.

Basilicum gaucamole
4 rijpe avocado’s samen 778 gram, zonder schil en pit 546 gram
1 plantje basilicum, 42 gram basilicumblaadjes
1 citroen
2 knoflooktenen, samen 6 gram
½ theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper

7. Snij avocado door de helft en draai 1 helft van de pit af, sla dan je keukenmes in de pit om de pit uit de andere helft te wippen. De schil kan je er af trekken, hij scheurt ook makkelijk. Snij de onderkant van de knoflooktenen en haal het velletje er af en pers fijn met knoflookpers. Snij de citroen door de helft en pers uit. Doe de 2 avocado’s in de hakmolen met citroensap van halve citroen en maal tot puree. Herhaal dit. Doe in een bak met platte bodem bij elkaar. Doe de geperste knoflook erbij. Knip steeltjes van basilicumplant en trek blaadjes van de steeltjes. Doe de helft van de basilicumblaadjes bij de avocado en pureer met de staafmixer. Doe de rest van basilicumblaadjes erbij en pureer met de staafmixer. Doe zout en zwarte peper erbij en roer goed doorelkaar. Ga verder met het volgende.

8. 2 stokbroden
Doe evt. het stokbrood in de oven als je afbak stokbrood hebt zolang als op verpakking staat. Snij het stokbrood in plakjes.

Snij het fruit pas vlak voor gebruik na de groenten, seitan tomaat burgers, gemarineerde tofu
5 plakken van halve cantaloupe meloen, 370 gram
5 plakken banaan van 3 bananen, 225 gram

9. Snij de meloen door de helft, verwijder de pitjes, snij van de halve meloen 5 plakken van 1 cm. Haal de schil van de bananen, snij in de lengte in +/- 7 mm plakken, tot je 5 mooie plakken hebt.

Het 3 gangen diner
Zet alles klaar, roer in Olijfolie met knoflook en zout.
Ik gebruikte Princess Contactgrill Multi Snack 4-in-1 , zet alvast aan op hoogste stand
Vooraf; roer met een lange houten lepel in de fusion water. Begin met drinken van de fusion water, doe een klontje ijs erbij in je glas. En eet een paar plakjes stokbrood met Basilicum gaucamole. Bij het diner kun je ook nog stokbrood eten en fusion water drinken.
Diner; kijk of de grill op temperatuur is. Voor alle groenten geldt, ook daar kan Basilicum gaucamole op na het grillen. Doe 50 ml olijfolie in een kommetje voor de seitan burgers. Seitan tomaat burgers, smeer met een kastje de olijfolie aan beide kanten, grill ze 2 minuten, dan omdraaien en grill 2-3 minuten. Zoete aardappel plakken, smeer met een kastje de olijfolie met knoflook en zout aan beide kanten,
grill ze 4-5 minuten, dan omdraaien en grill 4-5 minuten. Selderijknolplakken, smeer met een kastje de olijfolie met knoflook en zout aan beide kanten, grill ze 4 minuten, dan omdraaien en grill 4 minuten. Aubergineplakjes en courgetteplakjes, smeer met een kastje de olijfolie met knoflook en zout aan beide kanten, grill ze 2 minuten, dan omdraaien en grill 2 minuten. Bospeen, smeer met een kastje de olijfolie met knoflook en zout aan beide kanten, grill ze 4 minuten, dan omdraaien en grill 4 minuten, nog eens omdraaien en grill 4 minuten, wil je ze gaar dan nog langer grillen. Paprikareepjes in 3 kleuren, smeer met een kastje de olijfolie met knoflook en zout aan beide kanten, grill ze 4 minuten, dan omdraaien en grill 4 minuten. Oesterzwammen, smeer met een kastje de olijfolie met knoflook en zout aan beide kanten, grill ze 2 minuten, dan omdraaien en grill 2-3 minuten. Tofuplakken als ze erop liggen giet je met een lepel wat marinade bovenop, grill ze 2 minuten, dan omdraaien en grill 2 minuten.
Toe; maak eerst de grill schoon, zover dat lukt met een prop vochtig keukenpapier.
Cantaloupe meloen plakken, grill ze 2 minuten, dan omdraaien en grill 2 minuten.
Maak de grill schoon, zover dat lukt met een prop vochtig keukenpapier
Banaan plakken, grill ze 1 minuut, dan omdraaien en grill 4 minuut.

Ik hoop dat u van dit vegan grill 3 gangen diner heeft genoten !

Post new comment