Vegan cheesecake schnitte met oreo’s en ananas

website-missis's picture

Vegan cheesecake schnitte met oreo’s en ananas
Voor bakvorm voor brood, mijne is 32 cm lang en 10,5 cm breed

299 gram Oreo original koekjes
65 gram cacaoboter https://www.pit-pit.com/cacao-boter-raw.html
1 eetlepel johannesbroodpitmeel https://www.pit-pit.com/johannesbroodpitmeel.html

Ongeveer 2/3 ananas mijne woog 1650 gram, 500 gram ananas stukjes
150 ml water
1 zakje agar agar van 5 gram http://www.ecomarkt.nl/

Vegan zoete roomkaas + vanille
Ik had ongeveer 420 gram
250 ml rijst cuisine
1 eetlepel appelciderazijn (vond ik in een biologische winkel)
¼ theelepel zout
100 ml gesmolten cacaoboter (ongeveer 85 gram) https://www.pit-pit.com/cacao-boter-raw.html
50 ml olijfolie
of 3 eetlepels Tartex Vegabin (vond ik in een biologische winkel)
of 3 eetlepels johannesbroodpitmeel https://www.pit-pit.com/johannesbroodpitmeel.html
50 gram rietsuiker
1 eetlepel vanillearoma (is vloeibaar staat bij bakprodukten)

Pak een bakvorm voor brood, mijne is 32 cm lang en 10,5 cm breed. Zet de bakvorm op aluminium folie met veel ruimte aan alle kanten en knip tot genoeg lengte. Knip bij de hoeken van bakvorm aan zijkant in rechte lijn tot hoek. Vouw eerst zijkanten naar binnen daarna uiteinden. Leg het aluminiumfolie in de bakvorm. Vouw uiteinden open en daarna zijkanten open. Duw het overal rondom in de bakvorm. Nu is je bakvorm bekleed met aluminiumfolie.
Snij de onderkant en bovenkant van de ananas en snij in plakken. Snij de schil van een plak ananas af en alle stukjes bruin die je nog ziet, snij doormidden en snij kern er uit. Bewaar in een plastic bak met deksel erop.

Doe de oreo’s in een pan en stamp met een stamper. Smelt de cacaoboter in een pannetje. Doe de cacaoboter en johannesbroodpitmeel bij de oreo’s en roer. Stamp nogmaals met de stamper. Ik vond het nog niet fijn genoeg en deed het in de hakmolen tot het allemaal korrels waren. Doe het koekjesmengsel in de bodem van gereedstaande bakvorm en duw een beetje aan met bolle kant van lepel en strijk glad.

Maak de zoete roomkaas + vanille; Doe de rijst cuisine, azijn en zout in een kom en mix met een vork. Laat 20 minuten staan. Smelt de cacaoboter in een pannetje, als tweederde gesmolten is kan het vuur al uit, de rest smelt ook vanzelf, meet de juiste hoeveelheid af. Doe de olijfolie en gesmolten cacaoboter in een pan en roer en laat 15 minuten afkoelen.
Doe het oliemengsel en rijst cuisine mengsel in een hoge mengbeker en 2 eetlepels Tartex Vegabin of johannesbroodpitmeel erbij. Mix met een staafmixer 1 à 2 minuten. Het wordt een saus. Doe de rietsuiker, 1 eetlepel Tartex Vegabin of johannesbroodpitmeel en vanillearoma erbij. Mix met een staafmixer met af en toe uitzetten en optillen, en neerlaten en weer aanzetten. Schraap evt. langs zijkant mengbeker en langs staafmixer om te zorgen dat alles erin zit en mix nogmaals. Schep het op het koekjesmengsel in de bakvorm en strijk glad met de bolle kant van een lepel.

Snij de ananas in stukjes en maal in hakmolen tot puree en doe in een bak of kom. Doe water en agar agar in een pan en laat 2 minuten koken, roer regelmatig met een houten spatel over de bodem. Giet bij de ananas en roer. Giet het mengsel op de roomkaas + vanille in de bakvorm.
Zet 3 uur in de koelkast om op te stijven. Mogelijk vind je hem een dag later lekkerder. Maak je geen zorgen als het niet meteen op gaat, wij aten er 4 dagen van en zo lang bleef hij goed ( bewaard in de koelkast).

Eet smakelijk !

Post new comment