Vegan Engels ontbijt, roerei, spek, braadworsten, kastanjechampignons, kerstomaatjes, witte bonen in tomatensaus

website-missis's picture

Vegan Engels ontbijt, roerei, spek, braadworsten, kastanjechampignons, kerstomaatjes, witte bonen in tomatensaus en geroosterd brood

vegan roerei (genoeg voor 3 personen);
blok witte tofu 325 gram uitgelekt gewicht
1 theelepel kala namak (zwart zout) https://www.pit-pit.com/kala-namak.html
½ theelepel kurkuma
¼ theelepel zwarte peper
olijfolie

witte bonen in tomatensaus (genoeg voor 3 personen);
blik limabonen 250 gram uitgelekt gewicht
250 gram Passata di pomodoro
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel rijststroop (te koop bij biologische winkel)
1 theelepel Maggi Drinkbouillon tuinkruiden
½ theelepel balsamico azijn
¼ theelepel paprikapoeder
1/8 theelepel uienpoeder
1/8 theelepel knoflookpoeder

2 braadworsten 130g, Topas pp http://www.veggiedeli.nl/
3 rookspek plakjes ,Vantastic Foods pp http://www.veggiedeli.nl/
5 kerstomaatjes pp
5 kastanjechampignons pp (afhankelijk van hoe groot ze zijn, geen kanjers)
olijfolie
zout
zwarte peper
2 boterhammen pp

Voorbereiding; zet de oven alvast aan op 200 graden, Ik bakte met oven in hete lucht stand. Was de kerstomaatjes. Veeg de kastanjechampignons met een zacht borsteltje of stukje vochtig keukenpapier schoon. Snij de kastanjechampignons in kwarten. Laat tofu uitlekken, snij in blokjes en prak het met een vork in een bakje, doe de kala namak, kurkuma en zwarte peper er bij en prak het er door heen. Doe in een steelpannetje alle ingrediënten voor de tomatensaus en roer goed, laat limabonen uitlekken en roer er door heen. Vet 2 ovenschalen in met olijfolie.

Maak het gerecht als volgt; doe olijfolie in een koekenpan en bak de rookspekplakjes 2 minuten, halverwege tijd draaien. Leg in 1 ovenschaal. Doe de braadworsten in dezelfde koekenpan en bak 2 minuten, halverwege tijd draaien. Leg in dezelfde ovenschaal. Doe weer wat olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de kastanjechampignons met zout en zwarte peper 3 minuten met af en toe roeren. Doe in andere ovenschaal, leg de kerstomaatjes er naast en sprenkel wat olijfolie er over. Doe de twee ovenschalen in de oven en laat 10-15 minuten bakken tot de kerstomaatjes zijn gesprongen. Doe ondertussen olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de tofu ongeveer 5 minuten met af en toe roeren. Laat ondertussen het steelpannetje met limabonen en tomatensaus 5 minuten zachtjes pruttelen met af en toe roeren. Rooster de boterhammen in de broodrooster.

Eet smakelijk !

Post new comment