Tortilla wraps met witte kool, wortel, vegan shoarma en knoflooksaus

website-missis's picture

Tortilla wraps met witte kool, wortel, vegan shoarma en knoflooksaus
Voor 3 personen

ongeveer 3/8 witte kool, gesneden 400 gram
winterpeen, gesneden 220 gram
240 gram (1 ½ bakje) vegetarische (vegan) kipstuckjes, de Vegetarische slager
6 grote tortillawraps
olijfolie
2 eetlepels shoarmakruiden rood https://www.pit-pit.com/shoarma.html
zout

knoflooksaus
200 ml ongezoete naturel soja yoghurt AH
4 eetlepels Remia mayolijn 100% plantaardig
3 eetlepels peterselie
¼ theelepel zwarte peper
¼ theelepel zout
½ theelepel knoflookpoeder

Maak de knoflooksaus als volgt; Pak een afsluitbaar bakje en doe daarin de sojayoghurt en Remia mayolijn, roer door elkaar tot het glad is, doe de peterselie, zwarte peper, zout, en knoflookpoeder erbij en roer door elkaar tot alles goed gemengd is. Laat 2,5 uur staan bij kamertemperatuur om op smaak te komen en roer nog even.

Voorbereiding; als je (bevroren) kipstuckjes hebt laat deze dan ontdooien en snij ze in reepjes. Snij een witte kool door de helft, snij de onderkant van de halve witte kool in driehoekje eruit, snij in vieren en 3 delen daarna in reepjes en was in een bak met water. Schrap de winterpeen, spoel schoon, snij onderkant eraf en snij in reepjes met een groentesnijder. Je kunt beter iets meer groenten snijden dan hier staat dan iets minder, want anders kom je niet uit met hoeveelheid voor 6 wraps. Lees de gebruiksaanwijzing van de tortillawraps en zet evt. de oven alvast aan.

Maak het gerecht als volgt; doe olijfolie in een koekenpan en bak de kipstuckjes met shoarmakruiden 5 minuten met af en toe roeren. Doe de witte kool en winterpeen erbij, strooi zout erover en bak 15 minuten met deksel op de pan en af en toe roeren. Maak de tortillawraps warm. Leg een tortilla op een plank/snijplaat leg de witte kool, wortel en shoarma erop, vouw dicht en prik vast met een prikker. Doe dit met alle 6 wraps. Serveer de knoflooksaus erbij op tafel.

Eet smakelijk !

Post new comment