Thaise rijstnoedels met prei, wortel, taugé, paprika en gemarineerde tofu

website-missis's picture

Thaise rijstnoedels met prei, wortel, taugé, paprika en gemarineerde tofu
voor 4 personen

200 gram Thaise rijstnoedels van zilvervliesrijst of witte rijst, Fair trade original
2 stelen prei samen 400 gram
bospeen zonder loof 300 gram
200 gram taugé
1 rode paprika 190 gram
3 eetlepels verse geknipte korianderblaadjes
2 blokken witte tofu (AH) van 325 gram uitgelekt gewicht
olijfolie
zout

marinade
100 ml ketjap asin
½ + ¼ theelepel cayennepeperpoeder
½ + ¼ theelepel korianderpoeder
½ + ¼ theelepel gemalen 4 seizoenen peper
½ theelepel kardemompoeder
½ theelepel knoflookpoeder

Voorbereiding; laat het tofublok uitlekken en dep droog met keukenpapier, snij in 7 plakken, snij deze in 3 plakjes. Doe de ketjap asin in een goed afsluitbare bak, maal de 4 seizoenen peper in een pepermolen, doe de kruiden bij de ketjap en meng goed, druk evt klontjes plat tot alles is opgelost. Leg de plakjes tofu erin, doe de deksel er goed op, draai de bak rond, ondersteboven en weer recht en kijk of alle tofu nu onder de marinade zit. Doe de deksel er weer goed op en draai nogmaals een paar keer rond. 1 uur later nogmaals. De tofu moet 1,5 uur marineren.
Snij de prei in de lengte door de helft en in reepjes, het onderste stukje gooi je weg, was de prei in een bak met water. Druk met je duimen op het hart van de rode paprika aan de bovenkant tot deze losbreekt, snij de rode paprika in tweeën en was en verwijder overgebleven zaadjes, snij de rode paprika in blokjes. Schrap de bospeen, was in een bak met water en snij in stukjes. Haal de korianderblaadjes van de steeltjes, knip met een schaar in een beker.

Maak het gerecht als volgt: doe olijfolie in een hapjespan en bak de bospeen 5 minuten met deksel op de pan en af en toe roeren, doe de prei en paprika erbij en zout en bak 10 minuten met deksel op de pan en af en toe roeren, 2 minuten voor einde doe je taugé en korianderblaadjes erbij en roer. Doe ondertussen olijfolie in een koekenpan en bak de tofu met marinade 5 minuten met af en toe omscheppen. Zet ondertussen een pan met water en zout op tot het kookt, zet vuur uit en laat de rijstnoedels daarin 2 minuten wellen, doe in een vergiet en spoel met koud water en laat uitlekken.

Eet smakelijk !

Kan ook met zilvervliesrijst of witte rijst.

Post new comment