Spitskool, broccoli, vegan omelet met bieslook en gebakken gekruide aardappels

website-missis's picture

Spitskool, broccoli, vegan omelet met bieslook en gebakken gekruide aardappels
Voor 2 personen

400 gram aardappelen
1,5 eetlepel provencaalse kruiden
halve spitskool 425 gram, in reepjes 375 gram
430 gram broccoli, in roosjes 255 gram
olijfolie
zout
zwarte peper

400 gram zijden tofu (te koop bij biologische winkel)
2 eetlepels edelgistvlokken (te koop bij biologische winkel)
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel kala namak (zwart zout) https://www.pit-pit.com/kala-namak.html
½ theelepel kurkuma
halve beker kikkererwtenmeel (1 beker = 250 ml) (te koop bij biologische winkel)
4 theelepels no egg (vond ik bij biologische winkel)
8 eetlepels geknipte verse bieslook
olijfolie voor het bakken

Voorbereiding; snij de spitskool door de helft en snij kern er uit in lange driehoek, snij nog een keer door de helft, snij in reepjes en was in een bak met water. Snij roosjes van de broccoli en was ze. Schil de aardappelen, snij in dikke plakken en spoel schoon. Knip de bieslook met een schaar in stukjes van 0,5 cm of snijd het op een plankje in stukjes van 0,5 cm.
Pak een pan en doe daar in de zijden tofu, edelgistvlokken, olijfolie, kala namak en kurkuma en pureer met de staafmixer tot het glad is, doe kikkererwtenmeel en no egg er bij, roer door elkaar, pureer met de staafmixer tot het glad is, schraap evt. langs zijkant pan om te zorgen dat alles erin zit en pureer nogmaals.

Maak deze gerechten met z’n tweeën als volgt; kook de aardappelen met zout 10 minuten, daarna afgieten. Doe de olijfolie in een hapjespan en bak de spitskool met zout en zwarte peper 5 minuten met deksel op de pan en af en toe roeren. Doe de broccoli er bij en bak 15 minuten met deksel op de pan en af en toe roeren. Doe ondertussen de bieslook bij het zijden tofu mengsel en roer er door heen. Doe de olijfolie in een koekenpan (26 cm) en verhit tot de olijfolie over de hele bodem kan stromen, doe het mengsel met zijden tofu beetje voor beetje in de pan en verdeel goed en strijk glad met houten spatel, bak zachtjes 7 - 12 minuten, en maak ondertussen in de pan een verdeling van 4 stukken door een kruis te snijden met houten spatel. Voordat je omdraait even kijken of de 4 stukken los zijn en het moet er gestold uit zien. Omdraaien met houten spatel en bak zachtjes 7 minuten. Doe ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de aardappels 10 minuten met zout, zwarte peper en provencaalse kruiden met een keer omdraaien.

Voor de omelet gebruikte ik http://www.theppk.com/2010/07/tofu-omelets/ en deed no egg ipv. ander bindmiddel

Eet smakelijk !

Post new comment