Sperziebonen, vegan hachee en aardappelen

website-missis's picture

Sperziebonen, vegan hachee en aardappelen
Voor 2 personen

400 gram aardappelen
500 gram sperziebonen

Voor vegan hachee
100 gram droge sojabrokken 1cm (te koop bij biologische winkel of webshop)
1 groentebouillonblokje
2 gedroogde laurierblaadjes
1 kruidnagel
3 uien samen 275 gram
200 gram paddenstoelen melange
zout
zwarte peper
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels meel (Ik gebruikte volkoren meel)
2 eetlepels ketjap manis

Voorbereiding; schil de aardappelen en snij evt. in tweeën en spoel ze schoon. Was de sperziebonen en snij uiteinden van de sperziebonen en snij evt. in tweeën. Veeg de paddenstoelen met een zacht borsteltje of stukje vochtig keukenpapier schoon en snij in stukjes. Snij de onderkant en bovenkant van de uien en haal het velletje van de uien eraf, snij de uien in vieren en in kwart ringen. Zijn je sojabrokken te groot dan kan je ze kleiner snijden.

Maak de gerechten als volgt; 1. Doe 500 ml water in een pan met de sojabrokken, groentebouillonblokje, laurierblaadjes en kruidnagel, kook het 30 minuten met deksel op de pan met aan één kant een houten wasknijper ertussen en roer af en toe. Daarna haal je de laurierblaadjes en kruidnagel er uit en giet evt. overgebleven vocht af.
2. Kook ondertussen de sperziebonen met zout 20 minuten, daarna afgieten en aardappels met zout 20 minuten, daarna afgieten.
3. Maak ondertussen een sausje; doe meel, ketjap manis en olijfolie in een pan en roer tot een papje, doe 200 ml water er bij en roer tot alles is gemengd. Zet het vuur eronder aan en roer af en toe, laat 5 minuten koken met af en toe roeren.
4. Doe olijfolie in een hapjespan of koekenpan en bak de uien en paddestoelen met zout en zwarte peper 5 minuten met af en toe roeren. Doe het sausje en de sojabrokken er bij en laat 5 minuten sudderen met deksel op de pan en af en toe roeren.

Eet smakelijk !

Post new comment