Salade van bosbieten, sinaasappel, alfalfa, pistache noten en haverbollen

website-missis's picture

Salade van bosbieten, sinaasappel, alfalfa, pistache noten en haverbollen
(Raw, zonder toegevoegd zout, suiker, olie)
voor 2 personen

100 gram havervlokken (ik had biologisch van smaakt)
2 winterpenen samen 230 gram
424 rode bosbiet, gesneden 344 gram
150 gram ongezouten pistache noten zonder schil
2 sinaasappels samen 415 gram
3 bananen samen 523, zonder schil 334 gram
80 gram alfalfa
2 eetlepels verse bieslook

Voorbereiding; doe de haver in een afsluitbare bak met ruim water en laat 8 uur weken, laat daarna uitlekken in een zeef en doe weer in de bak. Schil de bosbiet, snij evt door de helft en dan met een groentesnijder in reepjes. Schrap de winterpeen en snij de onderkant er af, spoel schoon, snij in de lengte in vieren en snij in stukjes. Pel de sinaasappel, deel in stukjes, haal meeldraden uit de kern, snij door de helft, verwijder de pitjes als die er zijn. Haal de schil van de banaan. Knip de bieslook met een schaar in stukjes of snijd het op een plankje in stukjes ongeveer 0,5 cm.

Maak het gerecht als volgt; prak 1 banaan fijn, doe bij de haver in de bak en roer door elkaar, doe de winterpeen erbij en roer erdoorheen, doe de bieslook erbij en roer erdoorheen. Laat dit met een deksel erop ongeveer een kwartier staan.
Doe ondertussen de bosbiet, sinaasappels en pistachenoten in schaal en roer door elkaar met twee lepels. Prak twee bananen fijn, doe bij de salade en roer door elkaar met twee lepels. Doe de alfalfa erbij en roer door elkaar met twee lepels.
Maak bollen van het mengsel met haver met een ijsbollentang ( je kunt er 9 maken) en leg op je bord, doe de salade ernaast.

Eet smakelijk !

Post new comment