Rode kool wraps met zuurkool, appel en rozijnen, couscous en vegan gehakt

website-missis's picture

Rode kool wraps met zuurkool, appel en rozijnen, couscous en vegan gehakt
voor 2 personen

100 gram couscous
van 1 rode kool, 6 hele bladeren samen 170 gram
300 gram verse zuurkool
1,5 appel (Elstar), in blokjes 200 gram
100 gram rozijnen

Voor het vegan gehakt;
125 gram gedroogde kikkererwten
250 gram champignons
1 knoflookteen
½ theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper
olijfolie

1. Laat de kikkererwten 8 uur weken in water, giet daarna af. Na ongeveer 7 uur, snij onderaan bij de steel een blad los van de rode kool en peuter het voorzichtig los. De eerste bladeren lukken misschien zonder scheuren, maar als je verder gaat wordt het moeilijker. Doe de zuurkool en rozijnen vast in een grote magnetronbak waarbij de deksel erop mag in de magnetron.
2. Doe de rode kool bladeren in een grote pan met water en zout. Kook de kikkererwten met zout 1 uur, voeg tussendoor kokend water bij om te zorgen dat kikkererwten onder water blijven, giet daarna af. Na een half uur doe je het vuur aan onder de pan met rode kool, deze moet 35 minuten koken, daarna afgieten. Veeg ondertussen de champignons met een zacht borsteltje of stukje vochtig keukenpapier schoon en snij in kwarten. Doe ze kort in de hakmolen, zodat het grof gehakt er uit ziet, evt. iets grotere snippers ertussen maakt niet uit. Doe de kikkererwten kort in de hakmolen, zodat het grof gehakt er uit ziet, evt. iets grotere stukjes ertussen maakt niet uit. Doe de gehakte champignons en gehakte kikkererwten bij elkaar en roer door elkaar. Snij de onderkant van de knoflookteen en haal het velletje er af en pers fijn met knoflookpers. Doe bij het gehakt, doe zout en zwarte peper er bij en roer door elkaar.
3. Snij de appel in vieren, schil het en snij het klokkenhuis er uit. Snij appel in blokjes van 1 cm. Doe bij de zuurkool en rozijnen, roer door elkaar en doe deksel erop. Doe het 1,5 minuten in de magnetron op 630 watt. Roer door elkaar. Doe het 7 minuten op 420 watt in de magnetron. Kook ondertussen de couscous volgens aanwijzing op verpakking. Doe ondertussen olijfolie in een koekenpan en bak het zelfgemaakte vegan gehakt 10 minuten met af en toe roeren. Meng de couscous door het gehakt.
4. Leg een rode kool blad op een (glazen) plank en doe in het midden de zuurkool met appel en rozijnen erop, vouw het blad voorzichtig er om heen en prik het vast met een prikker. Vul zo alle 6 rode kool bladeren.
5. Doe op het bord eerst de couscous met gehakt en leg de gevulde rode kool wraps erop.
6. Er is nog zuurkool met appel en rozijnen en zelfgemaakt vegan gehakt over om nog een bord te kunnen eten.

Eet smakelijk !

Post new comment