Rode kool en gember met tofureepjes en noedels soep

website-missis's picture

Rode kool en gember met tofureepjes en noedels soep
Voor 2,5 liter
Geschikt als maaltijd of bij de lunch

1 rode kool 1 kilo
40 gram verse gemberwortel
100 gram noedels; wok noodles Go Tan van tarwegriesmeel
180 gram pittige tofureepjes
4 groentebouillonblokjes
3,5 eetlepels rode miso https://www.pit-pit.com/rode-miso.html
olijfolie

Voorbereiding; snij een rode kool door de helft, snij de onderkant van de 2 halve rode kolen in driehoekje eruit en snij deze 2 helften in vieren en daarna in reepjes en was in een bak met water. Snij een stuk van de gemberwortel, schil hem en snij in blokjes.

Maak de soep als volgt; doe de rode kool, gemberwortel en groentebouillonblokjes met 2 liter water in een grote pan en laat 75 minuten koken met deksel op de pan en af en toe roeren. Laat ondertussen in pan een ruime hoeveelheid water met zout koken, zet dan vuur eronder uit en doe de noedels er in en laat 4 minuten wellen, beweeg dan met een houten lepel in het midden van de nestjes heen en weer in de pan zodat de noedels los raken. Laat de noedels in vergiet uitlekken. Doe ondertussen olijfolie in een koekenpan en bak de tofureepjes met zwarte peper en zout 5 minuten met af en toe roeren. Kook ondertussen 200 ml water en doe het in een kom met de rode miso, roer tot het is opgelost.
Als de soep klaar is doe dan de helft van soep in een kleinere pan en pureer met de staafmixer met af en toe uitzetten en optillen, en neerlaten en weer aanzetten, roer er doorheen om te zien of je alle stukjes hebt gehad. Giet over in een andere pan en pureer dan de andere helft van de soep op dezelfde manier. Giet de soep weer bij elkaar doe inhoud van kom met rode miso er in, doe de noedels en tofureepjes er in, en roer door elkaar.

Eet smakelijk !

Post new comment