Quinoa, witlof, spinazie, champignons, linzen en walnoten

website-missis's picture

Quinoa, witlof, spinazie, champignons, linzen en walnoten
voor 3 personen

150 gram Quinoa
3 stronken witlof samen 430 gram
400 gram spinazie
400 gram champignons
blik linzen 265 gram uitgelekt gewicht
110 gram walnoten
1 ui 100 gram
2 knoflooktenen
1 theelepel komijnpoeder
zout
gemalen zwarte peper
olijfolie

Voorbereiding; was de witlof en snij in lengte door de helft. Veeg de champignons met een zacht borsteltje of stukje vochtig keukenpapier schoon. Snij de champignons in plakjes. Snij de onderkant en bovenkant van de ui en verwijder het velletje, snij de ui door de helft en in blokjes. Snij de onderkant van de knoflooktenen, haal het velletje er af en pers fijn met knoflookpers. Maal de zwarte peper in een pepermolen. Laat de linzen uitlekken in een zeef. Hak de walnoten grof met een groot keukenmes.

Maak het gerecht als volgt; kook Quinoa met zout volgens aanwijzing op de verpakking. Doe ondertussen olijfolie in een koekenpan en bak de ui en champignons met zout en zwarte peper, 7 minuten met af en toe roeren, doe de knoflook erbij en bak 3 minuten met af en toe roeren. Breng een pan water met zout aan de kook, doe de witlof erin en kook ze 5 minuten, laat uitlekken in vergiet. Doe ondertussen olijfolie in een wok of hapjespan en bak de spinazie met zout en zwarte peper 3 minuten met af en toe roeren. Doe ondertussen de linzen in een pan met water en verwarm tot het kookt. Laat uitlekken in een zeef, doe weer in de pan en meng de komijnpoeder erdoor. Bak de champignons met ui en knoflook nog even kort, zodat ze weer warm zijn. Pak de borden, doe eerst de quinoa erop, daarna twee halve stronken witlof per bord, daarop de spinazie, daarop de linzen, daarop de champignons en strooi de walnoten erover.

Eet smakelijk !

Dit recept kreeg ik van Peter de Groot. Hij kookt graag en is geïnspireerd door mijn recepten om zelf eens een vegan recept te bedenken.

Post new comment