Pizza Simone met raapstelen, ui, tomaat, courgette, alfalfa, amandelschaafsel, blokjes met speksmaak

website-missis's picture

Pizza Simone met raapstelen, ui, tomaat, courgette, alfalfa, amandelschaafsel, blokjes met speksmaak
voor 3 personen

Pizza Simone
1 zakje gist 7 gram
500 gram volkoren meel + evt. 2 eetlepels
400 ml water
theelepel zout
1 ½ eetlepel olijfolie
dit recept kreeg ik van Simone de Groot

vulling
blikje tomatenpuree 140 gram
330 gram raapstelen, gesneden 146 gram
3 rode uien samen 130 gram
260 gram kerstomaten
courgette 300 gram
60 gram alfalfa
100 gram amandelschaafsel
150 gram vegetarische (vegan) bacon, de vegetarische slager of
200 gram gerookte tofu, Taifun (te koop bij biologische winkel)

Verder nog;
extra volkoren meel

Voorbereiding; Als je gerookte tofu hebt snij deze dan in blokjes. Heb je vegetarische bacon hebt laat deze dan ontdooien.
Maak het deeg; doe meel, gist, zout, water, olijfolie in een kom en roer door elkaar, kneed met je handen dan goed het deeg, is het te nat dan 2 extra eetlepels meel, het deeg moet niet plakken aan je handen. Maak er een bal van en leg in de kom. Maak een theedoek nat en wring hem uit. Leg de vochtige theedoek over de kom. Laat het deeg een uur rijzen op een warme plaats zonder tocht bv. op een krukje voor de centrale verwarming. Het wordt 2x keer zo groot. Was ondertussen de kerstomaten en snij door de helft. Was de courgette, snij bovenkant en onderkant er af en snij in blokjes van 1 cm. Snij de onderkant van de uien en verwijder het velletje, snij de uien in vieren en in kwart ringen. Knip/snij halverwege de raapstelen de stelen eraf, snij in reepjes, was in een bak met water en laat uitlekken in vergiet. Zet de oven alvast aan op 200 graden. Ik bakte met oven in Hetelucht met boven- en onderwarmte stand.

Maak de pizza als volgt; leg bakplaat van de oven neer en vet in met olijfolie. Strooi volkoren meel op het (schone !) aanrecht, veeg het erover en leg de bal deeg er op en druk een beetje plat. Veeg volkoren meel rondom de houten deegroller en rol deeg tot een dunne plak deeg, tot je genoeg hebt voor bodem, mijn bakplaat is 35 cm en ik rolde tot 38 cm rond omdat je de hoeken nog moet kunnen vullen. Strooi meel op de bovenkant en veeg het erover, nu kan je hem dubbelvouwen zonder dat hij vast plakt, vouw nog een keer, leg op de bakplaat en haal de vouwen weer uit elkaar en vul de hoeken met een beetje uitrekken. Gaat er iets niet goed ? Kneed het deeg dan weer tot een bal doe nog wat meel erbij en doe voorgaande opnieuw. Prik gaten in de pizza met een grove prikker ongeveer 9 x 11 keer prikken. Doe de pizza in de oven en bak 20 minuten, haal dan weer eruit.
Doe ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui en blokjes met speksmaak 5 minuten met af en toe roeren. Doe de courgette erbij en meng.
Smeer tomatenpuree uit met bolle kant van een lepel over de pizza. Strooi de raapstelen erop, strooi het amandelschaafsel erop, verdeel de rode ui, blokjes met speksmaak en courgette, strooi de kerstomaten erover, strooi het alfalfa als laatste erover. Doe de pizza weer in de oven (als die op temperatuur is) en bak 3 minuten. Haal uit de oven en snij in 6 rechthoeken.

Eet smakelijk !

Post new comment