Mexicaans Franse ratatouille fusion met rijst

website-missis's picture

Mexicaans Franse ratatouille fusion met rijst
Voor 4 personen

200 gram zilvervliesrijst of witte rijst
aubergine 240 gram
courgette 298 gram
6 tomaten samen 575 gram
rode paprika 185 gram
200 gram paddenstoelenmelange
blik kidneybonen 250 gram uitgelekt gewicht
potje/blikje mais 230 gram uitgelekt gewicht
blik linzen 265 gram uitgelekt gewicht
2 rode pepers samen 25 gram
3 knoflooktenen
2,5 eetlepel provencaalse kruiden
olijfolie
zwarte peper
zout

Voorbereiding; was de aubergine en snij de bovenkant er af, snij de aubergine in plakken en snij in stukken van 3 cm. Was de courgette en snij de bovenkant er af, snij de courgette in de lengte door de helft en daarna in plakken. Druk met je duimen op het hart van de rode paprika aan de bovenkant tot deze losbreekt, snij de rode paprika in tweeën en was en verwijder overgebleven zaadjes, snij de rode paprika in blokjes. Was de tomaten en verwijder steeltje, snij de tomaten in acht blokken.
Snij de onderkant van de knoflooktenen en haal het velletje eraf en snij de knoflooktenen in hele fijne blokjes. Veeg de paddenstoelen met een zacht borsteltje of stukje vochtig keukenpapier schoon en snij in stukjes. Was de rode peper, snij steeltje eraf, snij door de helft en verwijder de zaadjes, snij de rode peper in hele fijne blokjes. Laat de mais, linzen en kidneybonen uitlekken.

Maak het gerecht als volgt; kook de rijst met zout volgens aanwijzing op de verpakking, daarna afgieten. Doe ondertussen de olijfolie in een hapjespan en bak de paddenstoelen met knoflook, zout en zwarte peper 5 minuten met af en toe roeren. Doe de aubergine, courgette, rode paprika, tomaten en rode peper en provencaalse kruiden erbij en laat 20 minuten zachtjes sudderen met deksel op de pan en af en toe roeren, 5 minuten voor einde doe je de mais, linzen en kidneybonen erbij.

Eet smakelijk !

Post new comment