Hutspot met vegan kaas en linzen paprika koek

website-missis's picture

Hutspot met vegan kaas en linzen paprika koek
Voor 2 personen
(voor flinke trek)

600 gram aardappelen
500 gram winterpeen of waspeen
400 gram uien
3 knoflooktenen van dikte 1,5 - 2 cm
1,5 beker edelgistvlokken (1 beker = 250 ml) (te koop bij biologische winkel)
50 ml rijstcuisine
zout

Linzen paprika koek
blik linzen 265 gram uitgelekt gewicht
1 rode paprika 195 gram in blokjes 170 gram
½ theelepel zout
2 eetlepel provencaalse kruiden
½ theelepel knoflookpoeder
4 theelepels no egg (vond ik bij biologische winkel)
halve beker volkoren meel (1 beker = 250 ml)
olijfolie

Voorbereiding; 1. schil de aardappelen en snij evt. in tweeën en spoel ze schoon, schrap de winterpeen of waspeen en snij onderkant er af en snij in plakjes, snij de onderkant en bovenkant van de uien en verwijder het velletje, snij de uien in halve ringen, snij de onderkant van de knoflooktenen en haal het velletje er af en pers fijn met knoflookpers.
2. laat linzen uitlekken in een zeef, schud een beetje heen en weer. Doe in een pan. Druk met je duimen op het hart van de rode paprika aan de bovenkant tot deze losbreekt, snij de rode paprika in tweeën en was en verwijder overgebleven zaadjes, snij de rode paprika in blokjes. Doe de paprika in de hakmolen tot je kleine snippers hebt. Doe in dezelfde pan. Pureer alles samen met een staafmixer. Doe de provencaalse kruiden, knoflookpoeder en zout er bij en roer. Doe de no egg en volkoren meel er bij en roer goed.

Maak het gerecht als volgt; 1. doe de olijfolie in een koekenpan (26 cm), laat de olijfolie over de hele bodem stromen en verhit, doe het linzen mengsel beetje voor beetje in de pan op laag vuur , verdeel goed en strijk glad met de bolle kant van een lepel, verhit tot je bubbels ziet aan zijkant, draai dan het vuur lager zo dat je nog net een klein beetje bubbels ziet, bak zachtjes 15 minuten, maak in de pan een verdeling van 4 stukken door een kruis te snijden met houten of kunstof spatel. Voordat je omdraait even kijken of de 4 stukken los zijn en het moet er een beetje droog uit zien. Omdraaien met houten spatel en bak zachtjes 10 minuten.
2. kook ondertussen samen in een grote pan, aardappelen, winterpeen of waspeen en uien bovenop in pan half vol water en zout 20 minuten, daarna afgieten. Stamp de aardappelen, winterpeen of waspeen en uien fijn met stamper, doe de knoflook, edelgistvlokken en rijstcuisine er bij en zout en stamp met stamper.

Eet smakelijk !

Post new comment