Groente Paëlla

website-missis's picture

Groente Paëlla
Voor 3 a 4 personen

Voor de gele rijst;
200 gram witte rijst
½ eetlepel kurkuma
1 groentebouillonblokje

Voor de rest;
4 tomaten
1 gele en 1 rode paprika
1 winterpeen 250 gram
potje doperwten 230 gram uitgelekt gewicht
artisjokharten uit blik 240 gram uitgelekt gewicht
1 ui
2 knoflooktenen
saffraan draden 0,05 gram
1 theelepel kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
1 groentebouillonblokje
2 eetlepels olijfolie
zwarte peper
zout

Voorbereiding; Druk met je duimen op het hart van de gele en rode paprika aan de bovenkant tot deze losbreekt, snij de gele en rode paprika in tweeën en was en verwijder overgebleven zaadjes, snij de gele en rode paprika in blokjes. Was de tomaten en verwijder steeltje, snij de tomaten door de helft en daarna in vieren. Schrap de winterpeen en snij onderkant eraf en snij in de lengte in vieren en daarna in plakken. Snij de onderkant van de knoflooktenen en haal het velletje er af en snij de knoflooktenen in hele fijne blokjes, snij de onderkant en bovenkant van de ui en haal het velletje van de ui eraf, snij de ui in blokjes. Laat de artisjokharten uitlekken en snij de artisjokharten in blokjes. Laat de doperwten uitlekken.

Maak het gerecht als volgt; 1.Kook water met groentebouillonblokje en roer tot het is opgelost, doe de kurkuma er in en roer, doe de witte rijst erin, zo lang koken als verpakking aangeeft, daarna afgieten.
2.Kook 250 ml water met groentebouillonblokje. Druk de saffraan draadjes met een vijzel goed plat tot er geen draden meer over zijn. Je kan het ook met de bolle kant van een theelepel doen. Voeg dan de saffraan toe aan de groentebouillon. Laat dit op laag vuur even koken.
3.Doe de olijfolie in een hapjespan of wok pan. Fruit de uitjes samen met de kurkuma en paprikapoeder. Voeg de knoflook erbij. Fruit alles tot ze glazig zijn. Voeg dan de gele en rode paprika, winterpeen, zout en zwarte peper toe en laat het voor 5 minuten terwijl je goed roert goed bakken. Voeg de bouillon met saffraan en tomaat toe en laat 10 min zachtjes sudderen. Als laatste doe je de doperwten en de artisjokharten er bij, goed roeren en laat nog 5 min zachtjes sudderen.
4.Meng de groenten en rijst door elkaar.

Ik vond vegan vis sticks die moet je apart bakken en er bij serveren ( http://www.vbitesfoods.com/ )
Ook lekker met Tofu à la mer http://www.liefde-voor-veganisme.net/Tofu-a-la-mer
Je kan ook falafelballetjes er bij serveren

Eet smakelijk !

Post new comment