Groene asperges, wortel en vegan zeeschnitzel met groentenrijst

website-missis's picture

Groene asperges, wortel en vegan zeeschnitzel met groentenrijst
voor 4 personen

200 gram zilvervliesrijst of witte rijst
155 gram bosui
1 zoete rode puntpaprika 160 gram
1 eetlepel geknipte verse korianderblaadjes
450 gram groene asperges (13 stuks)
440 gram bospeen, zonder loof 350 gram (7 stuks)
olijfolie
zout
zwarte peper

zeeschnitzels
150 gram gedroogde kikkererwten
75 gram kikkererwtenmeel (te koop bij biologische winkel)
250 gram biologische champignons
100 gram zeekraal
1 eetlepel no egg (vond ik bij biologische winkel)
1 eetlepel rode miso https://www.pit-pit.com/rode-miso.html
1 eetlepel Tahin sesampasta met zeezout (te koop bij biologische winkel)
1 eetlepel geknipte verse korianderblaadjes
1 theelepel Keltisch zeezout met algen, Sel de Guérande aux Algues, le guérandais https://www.pit-pit.com/keltisch-zeezout-met-algen.html
1 theelepel uienpoeder
2 eetlepels rijst cuisine
olijfolie

beslag
90 gram kikkererwtenmeel
175 ml La chouffe wit bier (8% alcohol) op kamertemperatuur
½ theelepel zout

apart
100 gram kikkererwtenmeel
150 gram naturel tortillachips

Voorbereiding; laat de kikkererwten 8 uur weken in water, giet daarna af. Niet ! koken. Was de asperges en snij 2 cm of meer eraf tot ze passen in pan van 20, 5 cm diameter. Snij het loof en puntje van de bospeen af, schrap ze en snij in de lengte door de helft. Snij de bovenkant van de zoete rode puntpaprika af en snij in tweeën en was en verwijder overgebleven zaadjes, snij de zoete rode puntpaprika in kleine blokjes. Was de bosui, snij door de helft en in reepjes. Veeg de champignons met een zacht borsteltje of stukje vochtig keukenpapier schoon. Snij de champignons in plakjes. Was de zeekraal en snij in stukjes van 1 cm. Haal de korianderblaadjes van de steeltjes. Knip de korianderblaadjes met een schaar in een beker en doe in 2 kommetjes.

Maak het gerecht als volgt; zet de oven alvast aan op 175 graden. Ik bakte met oven in hete lucht stand. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Doe de kikkererwten in de hakmolen en maal tot korrels. Zie je bovenop in de hakmolen grove stukjes van ongeveer een halve kikkererwt dan laat je ze in het midden naar beneden vallen en maal nog eens. Doe champignons in 2 porties in de hakmolen en maal fijn. Doe de gemalen kikkererwten en champignons in een kom en roer door elkaar. Doe de kikkererwtenmeel en no egg erbij en roer door elkaar met ook omscheppen. Doe de geknipte korianderblaadjes erbij en roer. Doe de rode miso en tahin erbij en roer goed door elkaar. Proef evt. hier en daar iets dat net tussen je vingers past, om te zien of alles hetzelfde proeft. Doe het zeezout met algen en uienpoeder erbij en roer goed door elkaar en proef evt. weer. Doe de rijst cuisine erbij en roer met ook omscheppen. Je moet nu een stevig maar nat mengsel hebben. Doe de zeekraal erbij en roer door elkaar. Pak het mengsel met een lepel en doe ¼ deel van totaal mengsel in je hand, vorm een bal met je handen, maak het ovaal met een punt en leg op het bakpapier op de bakplaat, doe dit 4 keer en maak alles op. Druk de ovalen plat met 4 vingers tegelijk, tot je een visvorm hebt van 1 cm dik. Doe de bakplaat met visvormen in de oven en bak 30 minuten.
Kook ondertussen de rijst met zout volgens aanwijzing op de verpakking, daarna afgieten. Kook ondertussen de asperges en bospeen met zout, zo dat ze onder water zijn 10 minuten, laat zo in heet water staan anders koelen ze af. Haal de visvormen uit de oven. Verkruimel de tortillachips met je handen. Pak een diep bord en doe daarin kikkererwtenmeel, doe het bier erbij roer met vork tot een papje doe het zout erbij en roer, laat even staan tot het vanzelf wat dikker wordt. Doe in een ander diep bord de 100 gram kikkererwtenmeel. Doe in een derde bord de verkruimelde tortillachips. Maak de visvorm nat met water en dep droog met keukenpapier. Wentel daarna eerst door de kikkererwtenmeel, daarna door het papje en daarna door de verkruimelde tortillachips en leg op een bord. Doe dit met alle 4 visvormen. Roep je partner dat hij/zij even moet helpen want op 3 bakpannen letten is lastig. Doe in 2 bakpannen een laag olijfolie, leg de zeeschnitzels erin en bak 5 minuten met af en toe omdraaien. Doe ondertussen olijfolie in een hapjespan, bosui en zoete rode puntpaprika, zout en zwarte peper en bak 5 minuten met af en toe roeren. Doe de geknipte korianderblaadjes erbij en roer. Doe de rijst erbij en roer.

Eet smakelijk !

Post new comment