Groene asperges, bloemkool, houmous saus, seitan tomaat burgers en aardappelen

website-missis's picture

Groene asperges, bloemkool, houmous saus, seitan tomaat burgers en aardappelen
voor 4 personen

800 gram aardappelen
2 groentenbouillonblokjes
2 knoflooktenen
1 hele bloemkool, in roosjes 550 gram
450 gram groene asperges
olijfolie
zout
zwarte peper

Houmous saus
200 gram Houmous classic, Sabra
300 ml rijstmelk
3 eetlepels kikkererwtenmeel
1 theelepel nootmuskaatpoeder

Seitan tomaat burgers
150 gram tarwe glutenpoeder https://www.pit-pit.com/tarwegluten.html
50 gram kikkererwtenmeel (te koop bij biologische winkel)
250 ml water
½ eetlepel uit pot Maggi Drinkbouillon tuinkruiden
70 gram blikje tomatenpuree
1 eetlepel olijfolie
½ eetlepel basilicum
½ theelepel gemalen 4 seizoenen peper
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel komijnpoeder
½ theelepel knoflookpoeder
½ theelepel paprikapoeder
1 theelepel uienpoeder

Dit seitan recept is een bewerking van
http://zuiversap.info/2016/05/08/seitan-uit-de-oven/

Voorbereiding: Maal de 4 seizoenen peper in een pepermolen. Doe de tarwe glutenpoeder, kikkerwtenmeel, Maggi Drinkbouillon tuinkruiden, basilicum, 4 seizoenen peper, gemberpoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, paprikapoeder en uienpoeder in een kom en meng de ingrediënten met de deeghaken van keukenapparaat. Giet het water erbij en meng met de deeghaken van keukenapparaat tot deeg. Doe de tomatenpuree en olijfolie erbij en meng met de deeghaken van keukenapparaat. Kijk of je nu stevig elastisch deeg hebt, zo niet meng dan nog langer met de deeghaken van keukenapparaat. Zet de oven alvast aan op 175 graden. Ik bakte met oven in hete lucht stand. Leg een bakplaat klaar met bakpapier erover.
Snij roosjes van de bloemkool en was ze. Was de groene asperges en snij 2 cm eraf en snij de rest in stukjes van 2 - 3 cm. Schil de aardappelen, snij in dikke plakken en spoel schoon. Snij de onderkant van de knoflooktenen en haal het velletje er af en snij in kleine blokjes. Doe de houmous in een steelpannetje met rijstmelk en mix met een garde. Doe de kikkererwtenmeel en nootmuskaatpoeder erbij en mix met een garde.
Kneed het deeg met je handen tot een geheel en verdeel in 4 porties. Maak er burgers van van 9 cm diameter en 1 cm dik en leg op bakpapier op bakplaat.

Maak het gerecht als volgt: doe de burgers in de oven en bak 30 minuten.
Kook ondertussen de aardappelen met groentenbouillonblokjes en knoflook 20 minuten, daarna afgieten evt ergens in want je kunt de bouillon opdrinken. Doe ondertussen olijfolie in een hapjespan en bak de bloemkool en groene asperges met zout en zwarte peper en een scheutje water, 10 minuten met deksel op de pan en af en toe roeren. Doe op het laatst het vuur onder steelpan met Houmous saus aan en laat 2 minuten koken met af en toe roeren met de garde. De saus giet je op het bord over de groene asperges en bloemkool.

Eet smakeljk !

Post new comment