Geen echte haring, vegan op brood of broodje

website-missis's picture

Geen echte haring, vegan op brood of broodje
voor 4 ‘vissen’ (11 gram eiwit per stuk 'vis')
(eet er niet teveel van, niet meer dan 2 pp)

10 gram gedroogd Japans Wakame zeewier https://www.pit-pit.com/wakame.html
1 eetlepel rode miso https://www.pit-pit.com/rode-miso.html
8 zwarte olijven uit pot, samen 25 gram
1 knoflookteen van dikte 1,5 cm 4 gram
1 eetlepel Tahin sesampasta met zeezout (te koop bij biologische winkel)
1 eetlepel verse geknipte korianderblaadjes
250 gram biologische kastanjechampignons
150 gram kikkererwtenmeel (te koop bij biologische winkel)
2 theelepels no egg (vond ik bij biologische winkel)
1 + ½ theelepel Keltisch zeezout met algen, Sel de Guérande aux Algues, le guérandais https://www.pit-pit.com/keltisch-zeezout-met-algen.html
7 zongedroogde tomaten uit pot, samen 53 gram
50 ml + 1 eetlepel rijst cuisine
2 kleine uien samen 100 gram
broodjes of boterhammen
margarine of halvarine

1. Zet de oven alvast aan op 175 graden. Ik bakte met oven in hete lucht stand. Doe de rode miso in een kom met 200 ml kokend water en roer met een vork tot het is opgelost, doe de gedroogd Japans Wakame zeewier er bij en laat 5 minuten wellen. Haal de zwarte olijven uit de pot en leg op een bord voor je ze weegt, dan ligt er vocht op je bord ipv. dat je dat ook meeweegt. Snij de onderkant van de knoflookteen, haal het velletje er af en snij door de helft. Vis de zeewier uit de kom met een vork en doe in een hakmolen met de zwarte olijven en knoflook en maal tot puree. Het overgebleven vocht gooi je niet weg. Veeg de kastanjechampignons met een zacht borsteltje of stukje vochtig keukenpapier schoon. Snij de kastanjechampignons in kwarten. Doe in gepaste porties in de hakmolen en maal fijn. Haal de korianderblaadjes van de steeltjes. Knip de korianderblaadjes met een schaar in een beker. Doe de zeewier puree, kastanjechampignons puree, geknipte koriander en tahin in een bak met platte bodem, roer door elkaar en pureer met de staafmixer. Doe de kikkererwtenmeel en no egg erbij, roer goed door elkaar en pureer met de staafmixer. Doe het zeezout met algen erbij en roer door elkaar. Het mengsel hoort nu stevig vloeibaar te zijn. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en schep het mengsel met een lepel erop en strijk glad met de bolle kant van de lepel terwijl je een visvorm namaakt, het is ongeveer 1 cm dik. Doe de bakplaat in de oven en bak 30 minuten. Het overgebleven vocht van miso en zeewier (iets meer dan 100 ml) doe je in een beker, vul je aan tot 250 ml met water, doe 50 ml rijst cuisine erin, warm op in de magnetron en drink op. Haal de bakplaat uit de oven en laat de ‘vissen’ 30 minuten afkoelen.
2. Zet de oven alvast aan op 175 graden. Ik bakte met oven in hete lucht stand. Snij de ‘vissen’ in de dikte door de helft, kijk of dat ongeveer de helft weegt, snij de halve onderkanten in stukken. Vis de zongedroogde tomaten uit potje en leg op een bord voor je ze weegt, dan ligt er olie op je bord ipv. dat je dat ook meeweegt, snij door de helft. Doe zongedroogde tomaten in hakmolen en maal fijn. Doe in een bak met platte bodem met de stukken ‘vis’ en 50 ml + 1 eetlepel rijst cuisine, laat die overal heenlopen en pureer met de staafmixer. Dit is kneedbaar. Doe het deeg op de halve stukken ‘vis’ en kneed mee met de vorm. Leg op de bakplaat met nog hetzelfde bakpapier en bak 15 minuten. Haal de bakplaat uit de oven en laat de ‘vissen’ afkoelen, doe daarna in de koelkast om koud te laten worden. Snij de onderkant en bovenkant van de uien en verwijder het velletje, snij de uien door de helft en in blokjes. Leg je ‘vis’ op een boterham of broodje besmeerd met margarine of halvarine en strooi ui erover.

Eet smakelijk !

Post new comment