Dipsaus mosterd

website-missis's picture

Dipsaus mosterd

200 ml ongezoete naturel sojayoghurt Provamel
4 eetlepels Remia mayolijn 100% plantaardig
5 theelepels franse mosterd
¼ theelepel zwarte peper
¼ theelepel zout

Maak de dipsaus als volgt; Pak een kom en doe daarin de sojayoghurt, Remia mayolijn en mosterd, roer door elkaar tot het glad is, doe de zwarte peper en zout er bij en roer door elkaar tot alles goed gemengd is.

versie zonder soja;

100 ml rijst cuisine
100 ml rijstmelk
1 theelepel appelciderazijn (vond ik in een biologische winkel)
2 theelepels Tartex Vegabin (vond ik in een biologische winkel)
4 eetlepels Remia mayolijn 100% plantaardig
5 theelepels franse mosterd
¼ theelepel zwarte peper
¼ theelepel zout

Doe de rijst cuisine, rijstmelk, en azijn in een kom en mix met een vork. Laat 20 minuten staan. Doe het in een hoge mengbeker en doe de Tartex Vegabin erbij. Mix met een staafmixer 2 minuten, tot een beetje dik sausje. Doe in een kom met Remia mayolijn en mosterd, roer door elkaar tot het glad is, doe de zwarte peper en zout er bij en roer door elkaar tot alles goed gemengd is.

Lekker bij de artisjokken.

Of probeer bij naturel chips of naturel tortilla chips of rauwe groenten; komkommer, wortel, bloemkool roosjes, gele paprika, kerstomaatjes.
Was de komkommer en snij in de lengte door de helft en in plakjes. Met snack worteltjes of geschrapte worteltjes hoef je niks te doen. Druk met je duimen op het hart van de gele paprika aan de bovenkant tot deze losbreekt, snij de gele paprika in tweeën en was en verwijder overgebleven zaadjes, snij de gele paprika in reepjes. Snij kleine roosjes van de bloemkool en was ze. Was de kerstomaatjes. Doe in 1 of 2 leuke schalen. Zet de dipsaus mosterd in een leuke kom ernaast. Dip de groenten in de dipsaus mosterd. Zet ook 1 of meer andere dipsausjes erbij. Gebruik bij de kerstomaatjes een prikker.

Doe de naturel chips in een leuke schaal. Zet de dipsaus mosterd in een leuke kom ernaast. Dip de naturel chips in de dipsaus mosterd.

Eet smakelijk !

Post new comment