Couscous met pompoen, snijbiet en amandelen

website-missis's picture

Couscous met pompoen, snijbiet en amandelen
Voor 3 personen

150 gram couscous
halve pompoen 450 gram in stukjes 330 gram
650 gram snijbiet of paksoy
190 gram halve blanke amandelen (heten garneer amandelen bij de bakprodukten)
olijfolie
zwarte peper
zout

Voorbereiding; snij een pompoen door de helft, verwijder de pitjes met een lepel, snij halve pompoen in vieren, leg op zijkant en snij schil er af, snij in blokjes van 2 cm. Snij snijbiet of paksoy in reepjes en was in een bak met water.

Maak het gerecht als volgt; kook couscous met zout volgens aanwijzing op de verpakking. Kook ondertussen de snijbiet met zout en een laagje water, laat daarna uitlekken. Doe ondertussen olijfolie in een hapjespan en bak de pompoen met zout en zwarte peper 10 minuten met deksel op de pan en af en toe roeren. Je kan evt. een scheutje water toevoegen tussendoor. Doe de snijbiet en amandelen er bij en bak 5 minuten met deksel op de pan en af en toe roeren.
Heb je paksoy ?
Kook couscous met zout volgens aanwijzing op de verpakking. Doe ondertussen olijfolie in een hapjespan en bak de paksoy 5 minuten met af en toe roeren, doe de pompoen erbij met zout en zwarte peper en bak 10 minuten met deksel op de pan en af en toe roeren. Doe de amandelen er bij en bak 5 minuten met deksel op de pan en af en toe roeren.

Eet smakelijk !

Post new comment