Couscous met aubergine, paprika en vegan feta

website-missis's picture

Couscous met aubergine, paprika en vegan feta
voor 2 personen

100 gram couscous
2 rode ramiro puntpaprika’s samen 220 gram
1 aubergine 370 gram
1 eetlepel provencaalse kruiden

vegan feta
200 gram van een blok tofu
marinade;
3 eetlepels olijfolie
2 knoflooktenen van dikte 1,5 - 2 cm
1 theelepel provencaalse kruiden
½ + ¼ theelepel zout
1/8 theelepel zwarte peper
Dit vegan feta recept is een bewerking van https://vegetus.nl/tofu-feta/

Voorbereiding; snij de onderkant van de knoflooktenen en haal het velletje er af en pers fijn met knoflookpers, meng ingrediënten van marinade. Snij een stuk van een blok tofu, dep droog met keukenpapier en snij in blokjes van 1 cm, bewaar de rest met het vocht in een bakje in de koelkast. Doe de tofublokjes met marinade in een afsluitbaar bakje en schep om met een opscheplepel zodat overal de marinade rond de tofu zit, laat 1,5 uur staan bij kamertemperatuur. Schep na 1 uur nog een keer om met een opscheplepel.
Was ondertussen de aubergine en snij de bovenkant er af, snij de aubergine in plakken en snij in stukken van 3 cm. Snij de bovenkant van de rode ramiro puntpaprika's af en snij in tweeën en was en verwijder overgebleven zaadjes, snij de rode ramiro puntpaprika's in blokjes.

Maak het gerecht als volgt; kook de couscous met zout volgens aanwijzing op verpakking. Doe ondertussen de olijfolie in een hapjespan en bak de aubergine en rode ramiro puntpaprika’s met 1 eetlepel provencaalse kruiden ( en zonder zout want er zit echt genoeg in de vegan feta) 15 minuten met deksel op de pan en af en toe roeren. 3 minuten voor einde tijd doe je de vegan feta erbij en roer.

Eet smakelijk !

Post new comment