Broodje vegan shoarma met 2 sauzen en 1 chutney

website-missis's picture

Broodje vegan shoarma met 2 sauzen en 1 chutney
voor 4 personen

4 grote pitabroodjes 13 cm diameter
160 gram vegetarische (vegan) kipstuckjes, de Vegetarische slager
2 eetlepels shoarmakruiden rood https://www.pit-pit.com/shoarma.html
olijfolie
80 gram gesneden ijsbergsla (uit zak)
70 gram peen julienne (gesneden uit zakje)
1 rode paprika 121 gram, in reepjes 114 gram

tomatenchutney
340 gram
3 trostomaten samen 333 gram
2 rode uien samen 120 gram, gesneden 110 gram
1 knoflookteen 1,5 - 2 cm
½ theelepel zout
¼ theelepel zwarte peper

knoflooksaus
290 gram
200 ml ongezoete naturel soja yoghurt AH
4 eetlepels Remia mayolijn 100% plantaardig
3 eetlepels peterselie
¼ theelepel zwarte peper
¼ theelepel zout
½ theelepel knoflookpoeder

rode saus (heet)
200 gram
1 eetlepel sambal Oelek
1 eetlepel rijststroop (te koop bij biologische winkel)
blikje 70 gram tomatenpuree
1 knoflookteen 1,5 - 2 cm
evt. zout
½ theelepel johannesbroodpitmeel https://www.pit-pit.com/johannesbroodpitmeel.html
100 ml water

1. Als je (bevroren) kipstuckjes hebt laat deze dan ontdooien en snij ze in reepjes.

2. Maak de rode saus als volgt; snij de onderkant van de knoflookteen en haal het velletje er af en pers fijn met knoflookpers. pak een afsluitbaar bakje en doe daarin de sambal Oelek en rijstroop en water en roer goed tot alles is opgelost. Doe de tomatenpuree en knoflook erbij en roer goed tot het een gladde dipsaus is. Doe het johannesbroodpitmeel en evt. zout erbij en roer goed. Laat 2,5 uur staan bij kamertemperatuur om op smaak te komen.

3. Maak de knoflooksaus als volgt; Pak een afsluitbaar bakje en doe daarin de sojayoghurt en Remia mayolijn, roer door elkaar tot het glad is, doe de peterselie, zwarte peper, zout, en knoflookpoeder erbij en roer door elkaar tot alles goed gemengd is. Laat 2,5 uur staan bij kamertemperatuur om op smaak te komen en roer nog even.

4. Maak de tomatenchutney als volgt; Was de tomaten en verwijder steeltje, snij de tomaten door de helft en in blokjes van 1 cm. Snij de onderkant en bovenkant van de rode ui en verwijder het velletje, snij de rode ui in vieren en kwart ringen. snij de onderkant van de knoflookteen en haal het velletje er af en pers fijn met knoflookpers. Doe olijfolie in een hapjes pan en bak de rode ui en knoflook 1 minuut, doe de tomaten erbij, zout en zwarte peper en bak 5 minuten met deksel op de pan en af en toe roeren. Doe in een kom of bakje en laat 1 uur onafgedekt afkoelen.

5. Zet alvast de oven aan op temperatuur voor pitabroodjes (kijk op verpakking) . Druk met je duimen op het hart van de rode paprika aan de bovenkant tot deze losbreekt, snij de rode paprika in tweeën en was en verwijder overgebleven zaadjes, snij de rode paprika in dunne reepjes en deze door de helft. Doe de rode paprika reepjes in een bakje met zout en peper en roer door elkaar, doe er 1 eetlepel olijfolie bij en roer tot overal de olijfolie is. Ik gebruikte Princess Contactgrill Multi Snack 4-in-1 ; zet hem in half hoge stand (wacht tot lampje uit is), doe de rode paprika reepjes er op, zo dat ze niet op elkaar liggen, giet het restje olijfolie er over heen en gril de rode paprika reepjes 20 minuten (ze worden niet zwart en dat is wel zo gezond). Doe de ijsbergsla, peen julienne en gegrilde paprika in een kom en roer door elkaar.

6. Doe de pitabroodjes in de oven volgens uitleg op verpakking. Doe ondertussen olijfolie in een koekenpan en bak de kipstuckjes met shoarmakruiden 5 minuten met af en toe roeren.

7. Doe de sauzen en chutney in een leuke kom. Snij de broodjes half open en vul met shoarma en slamengsel. Eet met steeds een schepje saus of chutney naar keuze.

Eet smakelijk !


Post new comment