Boerenkool met tomaten, boekweit en pompoenpitten salade

website-missis's picture

Boerenkool met tomaten, boekweit en pompoenpitten salade
(Raw, zonder toegevoegd zout, suiker, olie)
voor 4 personen

100 gram boekweit
250 gram boerenkoolstukjes
5 tomaten
2 avocado's (zonder schil en pit) 220 gram
pompoenpitten 100 gram
1 theelepel verse tijmblaadjes
winterpeen 160 gram
1 citroen

Voorbereiding; laat de boekweit 8 uur weken, laat uitlekken in een zeef. Breek stelen af van de struik boerenkool en trek stukjes blad van de steel plus nerf in verlengde van steel. Was de stukjes boerenkool in een bak met water. Was de tomaten en verwijder steeltje, snij de tomaten door de helft en daarna in acht (in ster snijden).
Trek de tijmblaadjes van de steeltjes, tot je genoeg hebt (je kan proberen van boven naar beneden te rissen met je nagels). Schrap de winterpeen, snij de onderkant eraf, spoel schoon, snij in de lengte in vieren en snij in kwart stukjes. Pers een citroen uit. Snij de avocado’s door de helft en draai 1 helft van de pit af, sla dan je keukenmes in de pit om de pit uit de andere helft te wippen. De schil kan je eraf trekken, hij scheurt ook makkelijk. Prak de avocado in een kom samen met citroensap en tijm.

Maak het gerecht als volgt; kneed de boerenkool met een laagje water 5 minuten en laat uitlekken in een vergiet. Doe de boerenkool, tomaten, winterpeen, boekweit en pompoenpitten in een schaal of houten slakom en roer door elkaar met twee lepels. Doe de geprakte avocado erbij en roer door elkaar met twee lepels.

Eet smakelijk !

Geschikt bij een restje eten.

Post new comment